AnimeOverdose Forum

Full Version: Kaleido Star
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
[Image: 1564gr.jpg]

Kaleido Star (AniDB|MAL)

Genre: Comedy, Coming of Age, Gymnastics, Performance, Shoujo, Slapstick, Sports

Plot/Summary
Quote:Naegino Sora is a 16 year old girl who yearns for the "Kaleido Stage" she once saw with her now deceased parents. And so, alone she sets off to America from Japan to go for an audition.

However, Sora arrives at the audition late and misses her chance of a lifetime... But that is just the start of the challenges that she must face to become a top entertainer. As she works hard on beautiful stages and goes through times of discouragement, the conscience of a professional awakens in her.

Comment:
Shoujo i sport ne idu zajedno u anime? Pogledajte ovo pa recite to ponovo. Bilo je solidnih shoujo sportskih stvari u proslosti ali nakon gledanja ovog anime-a shvatam zasto ima tag na anidb-u must watch classic iako je iz 2003. godine. Lepo ukomponovana prica jedne devojke Sore Naegino koja prolazi kroz sito i reseto kako bi ostvarila svoje snove a sada nesto podrobnije o tome.

Prvo sto sam zapazio je da je Gonzo radio ovaj naslov, svi znamo sta im se desilo 2005. godine kada su doziveli apokalipsu bankrotstva i tako i njihovi naslovi koji su radjeni posle toga krenuli da budu obelezavani kao "dno dna", Kaleido Star je jos jedan super primer da tako nije bilo pre toga. Istina, ima nekih momenata gde su likovi delovali kao u losijim hentai naslovima po pitanju crteza i animacije ali tamo gde je bilo bitno, kod kljucnih scena i nastupa to je sve delovalo dobro ili odlicno.

Drama je dosta dobro odradjena, bilo je momenata koji su me bas "nervirali" ali ne zbog lose rezije i produkcije nego zbog radnje koje je predvidjena da tak odeluje na gledaoca. Ti melodramaticni momenti sa Sorom mogu da se uzmu kao plus i minus, bilo je nekih scena gde gledalac stvarno moze da se sazivi sa njom dok je kod nekih delovala kao neko detence ali takav joj je karakter I guess. Kada spomenuh karaktere dosta njih se pojavljuje i dodato im je na detaljima da ne budu totalno klise/otrcani a neki pretrpe drasticne promene u toku serije. Doduse kod nekih likova je to bas banalno delovalo na momente, Sora kasnije postane Kira Yamato [spoiler]hurr durr I wish a stage without any conflicts, da, zaista zastupa tako neke smesne ideale[/spoiler].

Prica se deli u dva veca arc-a, prvi koji je do 26. epizode tzv. Mysterious Act arc i drugi koji je nesto kao Rival Arc, pojavljuju se mnogi novi likovi koji zapravo rade nesto i mislio sam da ce 2. deo serije posle Mysterious Act-a biti samo krava muzara koja je trebala iznuditi duzinu serije i sl. ali je osmisljeno sasvim dobro i prikazan Sorin put ka snovima (jos jedna dobra stvar oko ove serije je da je zaokruzena i nije open ended). Od karaktera mi se najvise dopala Layla Hamilton koja me je uslovno receno dosta iritirala na pocetku ali kasnije postane super lik.

Nakon serije ima i dve OVA epizode koje prikazuju sta se desava sa likovima posle serije kao i jedan specijal koji je cisto eto za fanove i ljude koji zele jos od Kaleido Star-a. Svaka preporuka za ovaj naslov ako hocete nesto uzbudljivo sa sportom i dramom (inb4 Jel ovo kao Suzuka? Ne, Suzuka nije sportski anime), najblize poredjenje je Cross Game ali ovo je jako blize siroj publici zbog teme sporta i nacina na koji je to osmisljeno. 8/10 od mene