AnimeOverdose Forum

Full Version: Denpa teki na Kanojo
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
[Image: 14787l.jpg]
Tip: OVA
Epizoda: 2
Produkcija: Brain Base
Žanr: Misterija, Škola, Triler

Opis:
Juuzawa Juu je obični delikventni srednjoškolac, koji samo želi da ga svi ostave na miru. Jednog dana priđe mu djevojka po imenu Ochibana Ame, koja tvrdi da se njih dvoje poznaju iz prošlog života i da mu želi služiti kao vitez. Juuzawa u početku ne želi imati nikakvog posla sa njom i čini sve da ju izbjegne, ali nakon što mu razredna kolegica bude ubijena, njih dvoje udruže snage u riješavanju misterija. Anime je rađen prema light novelu i adaptirane su 1. i 3. knjiga.

Komentar:
Ovaj anime mi se svidio iz više razloga. Prvo zbog atmosfere, likova, priče, misterija. Pomalo vuče na horor, ali nije tako strašno, ipak je sve to samo nacrtano. Ovo je onaj anime u kojem imamo priliku vidjeti psihičko proemečene osobe kako iz jednostavno glupih razloga ubijaju kako bi zadovoljili neku svoju pravdu. Šteta što nema više nastavaka, ali možda se jednog dana adaptira i treća knjiga, iako su šanse vrlo male.
Uh, meni se bas dopao ovaj anime. Ne zbog svog koncepta i prica, vec zbog likova, atmosfere i pre svega, dubine koja se krije iza ubistava koja predstavljaju relativno glavni element celog anime-a. Drzao mi paznju sve vreme i nekako celokupan setting i sve oko njega, mi je bas leglo. Sve u svemu, prelep, zanimljiv i pre svega uber dinamican thriller sa predivnom background fotografijom, ali steta sto nije adaptirao i trecu novelu, vec samo dve od njih tri ukupno.

9/10
Jako dobar short watch. Steta sto nema vise. Crtez lepo izgleda, lepo izgledaju i zenski likovi ;D, sa vizuelne strane jedino sto mi je bilo malo cudno su bili ti uvrnuti kadrovi gde kad osoba A prica sa osobom B oni stave lica od oboje u kadar samo u razlicitim razmerama XD

Prica je kul, cini se kao da su svi zivi psihici, samo je glavni lik normalan, a on je kao nekakav delikvent. Bas me zanima sta bude sa dvoje glavnih likova kasnije, mada ako su adaptirali 2/3 novele onda kapiram da se ne desi nista puno. Ako je neko citao, moze slobodno umereno da mi spojluje XD
Šteta što je tako kratak. Podseća me na Kara no Kyoukai zbog stila, misterija pa i likova samo je manje konfuzan.
(2013-03-15, 10:30)Knez Milos Wrote: [ -> ]mada ako su adaptirali 2/3 novele onda kapiram da se ne desi nista puno.

e to je baš bzv, ako su odradili dve epizode što ne odradiše i treću (sem ako tada novela nije bila završena)