AnimeOverdose Forum

Full Version: Cowboy Bebop
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3
Ne mogu reći da sam anime razvlačila dva mjeseca jer sam zadnjih 18 epizoda pogledala lagano u 2-3 dana. Sada mi je žao što je čekao skoro 2 mjeseca da ga pogledam jer mi je odličan. Ne mogu se svrstati među ljude koji vole ili ne vole epizodične anime, ali imam razdoblja kada ih mogu gledati i Cowboy je upao baš u jedno takvo.
Svidjelo mi se što u svoj epizodičnosti ipak ima kontinuirane priče što se tiče glavnih likova i to je ono što drži priču i u skoro svakoj (ili svakoj drugoj) epizodi kasnije kroz anime se povijest likova isprepliće sa radnjom. Uz to, spoj budućnosti i neke vrste "primitivizma" za te godine daje animeu neki poseban štih.
Od likova, Ed mi je nekako najzanimljivija bila zbog svojih smiješnih izljeva iako mi je njezina priča najlošije odrađena.
Al ono što mi je u animeu najbolje jest glazba! Čak mislim da anime ne bi ni bio toliko popularan da se glazba nije ovako dobro uklopila u sve.
Pogledao prvih 12 ep i licno odavno me nesto nije smorilo kao ovo, ne mogu da shvatim sto se tolika buka digla oko ovoga, a bas sam se forisrao u fazonu mora da krene, evo sada ce, jos jedna itd ali dzaba. Nije da mi smetaju epizodicni naslovi recimo Samurai Champloo mi je ok ali ovo je stvarno smor. Imam sve skinuto i zavrsit cu ga jednom, ali ce to biti kad ne budem imao net i nista drugo da gledam...
Posto sam nedavno odgledao Cowboy Bepop ( u avgustu , ako me secanje sluzi ) mogu da kazem da je anime dobar. Meni je kao sto kaze Emily u tom periodu bas legao, muzika jeste najbolji deo animea. Generalno jesam ocekivao vise posle tolikog hype, ali daleko od toga da mi je anime los. Epizode su mi bile interesantne , a i Fej Valentin mi je jedan od boljih zenskih likova. Neka moja ocena je 7,5 , jer mi je anime bio bas umetnicki, animacija je neverovatno za ono vreme, akcija odlicna i stvarno mi je bila kul ona bluz atmosfera , pljuga , crna kosulja : D
@Lavi ..
Pa bice interesantnije posle 12 epizode, ali ne mogu da kazem da je neka velika promena, tako da ako ti se do sada nije dopao , ne verujem da ce to nesto da se promeni. Taj isti problem imam sa Trigunom, razvlacim ga vec ko zna koliko , stigao sam 14 epizode i nikako da ga zavrsim , zna nekad da bude smesan, ali me generalno uopste ne vuce da gledam dalje, za razliku od npr. GitS (to mi je trenutno na meniju Big Grin ).
Cowboy Bebop je dosta hvaljen i cenjen anime, tako da sam ga morao i ja pogledati. Da li zaslužuje toliku slavu?
I da i ne, ali sigurne ne u tolikoj meri.
Glavni likovi su stvarno fantastični. Beskrajno dopadljivi i zanimljivi. Gotovo da nemam šta da im zamerim. Jedino me je Ed u početku nervirala i mislio sam da će sa tim njenim detinjastim ponašanjem pokvariti kul atmosferu na brodu. Ipak sam je vremenom zavoleo (naročito posle one epizode sa pečurkama).
Takođe mi se jako dopala atmosfera u animeu što još jednom potvrđuje moju veliku naklonost prema animaciji iz 90-tih.
Najveći problem su epizode i ta nepovezanost između njih. Neke su slabije sa smešnim zaključkom na kraju, neke su bile prilično dobre, a većinom su bile solidne i ličile su jedne na drugu. Sretao sam ljude koji su se oduševljavali pojedinim epizodama dok su meni bile onako....okej. Voleo bih da smo više saznali o Juliji [spoiler]jer se odjednom pojvljuje na kraju i umire a da gotovo nismo ništa znali o njoj i njenom odnosu sa Spajkom[/spoiler] Kraj je odličan, ali nije najbolji kraj u celoj istoriji animea kao što ga neki proglašavaju.
Nisam ga razvlačio kao neki ovde, 3 epke na dan, sasvim dovoljno.
Sve u svemu dobar anime, ali nije vrh vrhova. 7/10
Pages: 1 2 3