AnimeOverdose Forum

Full Version: Cowboy Bebop
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3
Kada sam ga gledao tamo negde u prvoj/drugoj godini gledanja animea, bio mi je samo marginalno zanimljiv, pošto je u svemiru a ja to volim Big Grin, mada su mi neke epizode bile spore. Kada sam sad skoro odradio re-watch sa prevodima sa AO, bio mi je daleko, daleko bolji. Odličan čak. Prosto se vidi da je klasik u pitanju. Priče, animacija, likovi odlični, muzika predobra (by yoko kanno)... 9/10
^ Ah ta Yoko Kanno, kako odradi kul mjuzu za svaki moguci anime Smile Bebop je sjajan anime, cak stavise jedan od retkih epizodicnih u kojima sam uzivao do samog kraja, crtez i animacija su fenomenalni, kadrovi narocito, pogotovo za to doba, muzika vrhunska, likovi fenomenalni, dzez-erska atmosfera kroz ceo anime, space jaz sha reci Big Grin

@Sajber: Mislim da ti nije bas najbolje to pojasnio, zapravo anime je epizodican, ali ne u potpunosti, posto se na svakih 6-7 epizoda provuce glavna prica od po 2-3 epizode sa glavnim negativcem i ti momenti su najjaci, ostalo su epizodicne zezancije, tacnije svakidasnje zavrzlame koje likovi prolaze na razlicite bounty-je koje jure Smile Daj mu sansu, meni recimo se samo jedna epizodicna epizoda nije svidela, nesto bese naslov heavy metal naslov ili tako nesto
^Ima dobrih epizodicnih, kao ona kada traze ispravan video rekorder u ruinama Zemlje ili ona sa pecurkama. Ili ona sa spejs satlom XD
Realno, sve su bile dobre. Film mi je mozda bio malo slabiji, jer kad se jednom naviknes na tu epizodicnost onda nekako ne lezi taj sat-ipo format, jos sto je uglavljen u pricu koja se zavrsila...
Okruzenje je isto izuzetno dobro odradjeno, Mars sa uticajima Nju jorka i dalekog istoka, smrznuti ruski meseci, arapski uticaji na sve strane, Venera sa dzamijama... Kad bi neko napravio freelancer-like igricu u tom okruzenju igrao bih je dok ne crknem Big Grin
Hahaha da to su skroz kul odradili, ona sa pecurkama sam plakao od smeha, ta sa zemljom je isto kul, parodija na alien je isto bila extra, to sto kazes, sve su bile dobre, meni je recimo isto kul nacin na koji se likovi ukljucuju u posadu, pogotovo sa Eddom Smile
Jedan od najjačih anime-a svih vremena i ovu stvar preporučujem svakom ko nevoli anime(a takih nažalost ima puno) zato što je dosta o western.Od glabe do animacije do razgovora sve štima(inače za koji još anime možete reći da ima izvrsne razgovore) jedino što baš nevolim te scifi stvari al ovaj anime 9.5/10.
Kako se polako bližim polovini, stvarno vidim zbog čega je toliko popularan anime.
A sada ću da oživim ovu temu, XD

Dosta sam dugo planirao da odgledam ovaj anime, i konačno sam se rešio da ga skinem (što da ne, kad već imamo prevod za njega). I gledao sam ga skoro 2 meseca, što je prilično dugo. Ne znam što su ga svi toliko hvalili, jer na meni nije ostavio neki veliki utisak. Možda što sam već znao sudbinu glavnog lika, ali nije kraj glavni razlog, već mnoge epizode pre toga koje ne prate priču (što ne volim baš). Neke epizode su me stvarno smorile, dok su neke bile vrhunske (tamo gde se pojavljuje onaj Višiz, kako-već). Ed mi je nekako bila suvišna u ovom animeu. Grafika i crtež je ono što izvlači ovaj anime, čak je i bolji od mnogih sadašnjih animea. Opening je ok, ništa posebno, pesma je kul i podseća me na neke starije crtaće (mada, podseća i na pingvine sa Madagaskara XD).

Ovaj anime dosta liči na Trigun, ali nije i bolji. Moja ocena je 7/10, što znači da nije loš, ali nije ni nešto preterano dobar i sigurno mu nije mesto među top20 animea po MAL-u.
Možda bi bolje prošao kao film od dva i po sata nego ovako od 26 epizoda, ali dobro, zato ću da odgledam ovaj film što ima već, pošto sam čuo da nije loš.
Razumem zašto ti se nesviđa, ali i dalje mislim da je ok anime. Ima puno dobrih scena. Dobrih likova, humor je ok. Ed je mogla biti bolje iskorištena i urađena. Njena priča je i najlošija od sve četiri.
Kad je reč o Bebopu, potpuno razumem one kojima se sviđa, ali isto tako i one kojima se ne sviđa...

Ja spadam u onu grupu koju anime nije preterano oduševio. Ono vidi se da je klasik, dobri likovi, dobra komedija, neke epizode su bile wunderbar(kao ona kada Spajk juri nekog parazita, šta beše, po brodu XD)

Međutim, anime je epizodičan tako da nisam preterano uživao, razvlačio sam ga skoro 2 godine. To mu je ogromna mana...
(2014-06-13, 17:50)Super Freshman Wrote: [ -> ]Kad je reč o Bebopu, potpuno razumem one kojima se sviđa, ali isto tako i one kojima se ne sviđa...

Ja spadam u onu grupu koju anime nije preterano oduševio. Ono vidi se da je klasik, dobri likovi, dobra komedija, neke epizode su bile wunderbar(kao ona kada Spajk juri nekog parazita, šta beše, po brodu XD)

Međutim, anime je epizodičan tako da nisam preterano uživao, razvlačio sam ga skoro 2 godine. To mu je ogromna mana...

Po prvi put se oko nečeg u potpunosti slažemo. Mnogi kažu da je masterpiece, ali ne volim epizodičan anime. Slična situacija i sa Trigun-om.
Pages: 1 2 3