AnimeOverdose Forum

Full Version: Tamako Market
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
[Image: 129348_zpse2eb3557.jpg]

Priča o Tamako, ćerki spravljača močija, o šoping ulici u kojoj je njihova radnja i svim prijatnim ljudima koji tu žive i rade, kao i o opičenom, blago perverznom papagaju koji je tu završio tražeći mladu za svog princa.

Simpatična serija, priča je totalno slice of life, ili bi bila da nema tog papagaja. U početku mi je išao na živce pošto totalno odudara od svega ostalog, ali sad mi je skroz ok. Plašio sam se oko priče pošto je u pitanju KjoAni-jev original a ne adaptacija, ali za ovakve slice-of-lice naslove su maheri.

Animacija i crtež su odlični, dizajn likova je u klasičnom, do savršenstva dovedenom Kjoanijevom stilu. Crtež konkretno podseća malo na mešavinu Nichijou-a i Hjoke recimo. Boje su jače nego u ranijim naslovima i malo me podseća na Ghiblijeve naslove po tome.

Likovi su dobro, suptilno odrađeni, mada moe-hejteri će se verovatno žaliti na neku plitkoću, nedostatak ili sporost radnje i stil crteža (drugim rečima, na sve). Bonus su ljudi iz šoping distrikta koji su opičeni, i ćale koji ima par odličnih trenutaka, pogotovo u poslednjoj, devetoj, epizodi.

tl;dr - Jako šaren, kjoanijev lepo animiran slice of life sa dobrom dozom moea gde je jedan od likova perverzni papagaj.

Jel' gleda neko?
K-On na pijaci, heh

nah, i dalje je kyoani na ignore do novog FMP-a
>prica
>KyoAni
>dobra doza moea
Kod njih je sve slice of life moeshit.

Odgledao sam samo prvu epizodu da vidim o cemu je rec, i dovoljno je bilo da vidim da je generican KyoAni crap. Devojke po obicaju pravljene iskljucivo za otakue.
I tako, zavrsi se Tamako Market. Bilo je simpaticno dok je trajalo, mada je kraj bio malo slabiji. U kontekstu slice-of-life naslova, to cisto znaci da se u poslednjoj epizodi desilo malo manje stvari nego inace, sto ne bi bio problem da u predzadnjoj epizodi nije bilo naznaka bar nekog malog klimaksa. Iritantni papagaj na kraju i nije bio toliko los i, sto se tice likova, zao mi je sto nisu svi dobili dovoljno vremena na ekranu. Zanimljiv lik je bila Midori, stolareva cerka, iskusna i sa cekicem i sa trolovanjem drugih Big Grin
@Knez: Gledace se uskoro, samo da zavrsim par drugih naslova...Vidim da na anidb pise da ima i blagog romance, je li to samo fore radi napisano tamo ili zaista ima? Mozes odgovor staviti u spoiler tag da ne kvarimo drugima Smile
Eto u spojleru, mada nista preterano konkretno nisam rekao, ako jos nekog kopka da klikne. Na kraju krajeva, nisi ni ti gledao pa necu da ti spojlujem Big Grin
[spoiler]
Paaa... ima jednostranih osecanja i ima par likova koji ne umeju da iskazu svoja osecanja. Ima kad se cale priseca kako je voleo svoju zenu, i ima raznih osecanja ljubavi u drugim oblicima. Tako da "blaga" romansa je prihvatljiv opis, cini mi se.
[/spoiler]
Kakav je Tamako Market u odnosu na Chuu2 i Hyouka? Cujem da je u Japanu prosao gore od Nichijoua (mozda su zato najavili drugu sezonu Chuu2? XD)
Paaa... Chuu mi je mozda bolji jer ipak ima malo vise desavanja i romanse. Tamako je mogao da ima jos par epizoda ili da pojaca tempo na nekim mestima, a kraj je svakako bolji kod Chuunibyo-a. Mada ta najava za jos chuu-a (da li je stvarno druga sezona, moze biti i neka OVA ili filmic?) mi se licno ne svidja. Bio je kraj, nema sta sad tamo da jos sire pricu. Mislim da mi je Hjoka bolja od oboje, doduse.