AnimeOverdose Forum

Full Version: Initial D
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6
Haha, znam to, bazirano je na Densha de D doujin mangi i igri.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=M9KwMg6I-Cg[/youtube]

Deluje zanimljivije gledati nego igrati, posto je igra pomalo dosadna.
Pogledao Second i Third Stage
Oba ta naslova su mi bila dobra, ali ne bolja od prve sezone. Nisam mogao odmah da se naviknem na promenu dizajna likova, dok je animacija vožnje poboljšana. Bilo je tu i dobrih momenata, kao i novih automobila (recimo - micubiši lanser).
Oba naslova dele istu ocenu

8/10

Mogu reći da je odlična franšiza, i sigurno ću je ispratiti do kraja.
dobar anime Smile
sad do kraja je samo čisto trkanje i sve ostalo je po strani bar što se Takumija tiče
Ja sam do polovice 4. sezone bio uvjeren da je 1. sezona najbolja, ali 4. je rasturala. 5. je bila bezveze nasuprot ostalim sezonama.
Initial D je dosta izgubio na šarmu od uvođenja mememobila na polovini druge sezone. Prva sezona je chill 90's serija gde nije potencirano na drami oko slabog automobila, ili na činjenici da se Takumijeva devojka prostituiše. Project D je popravio utisak, ali se nikada nije oporavio od udara tog tinejdžerskog angsta.
Završio i 4. stazu.

Po prvi put su dobro odradili animaciju. Bilo je tu dobrih momenata, kao npr. trka između Takumija i onog pro vozača, kada prvi put koristi foru sa ugašenim farovima. I poslednja trka je bila prilično dobra, dok su ostale bile onako - ništa specijalno. Muzika je bila super, a dve pesme koje bih izdvojio su 'Forever Young' i 'Back on the Rocks'.
I dalje mi prva sezona ostaje najbolja, ali ko zna, možda Final Stage promeni to. (za peti čisto sumnjam).

8/10
Rewatchujem ovih dana sa nasim prevodom. Kada sam ga gledao prvi put, gledao sam do 4. stagea, koliko je i bilo, tako cu taman sad uzeti i odgledati sve do kraja.

Za sada sam odgledao prve dve sezone i tu nema sta da komentarisem posto sam to vec gledao; mogu samo da kazem da je serija, ocekivano, dovoljno zanimljiva za rewatch. Eventualno su mi malo smesni bili modeli kola u prvoj sezoni, ali kad se uzme u obzir distanca od ~20 godina (bokte), sta ocekivati. U drugoj sezoni se vidi napredak, npr. asfalt je neravan i slicno Big Grin
Završio i poslednje dve sezone.

Peta mi se nije baš svidela. Ništa značajno se nije desilo u njoj. Više je bila kao uvod za finalnu trku. Jedino se animacija dosta poboljšala (ne mislim samo na automobile, već i na likove). Mada neke likove nisam prepoznao odmah, npr. Rjoskea.
Poslednja sezona mi je bolja. Svideo mi se završetak, generalno. Za kraj su odabrali odličnu eurobit pesmu (Ace - Adrenaline) a i pun pogodak je bila pesma iz prve odjavne špice.

Prva sezona Initial D mi ostaje najbolja i sigurno ću jednog dana da je pogledam ponovo. Mislim da je bolje tako nego da gledam one Legend filmove.
Pages: 1 2 3 4 5 6