AnimeOverdose Forum

Full Version: Grave of the fireflies
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4
Evangelion je vishe izazivao jezu, ali jedini anime dosada koji me je naterao da pustim suzu je faith/stay night, tacnije zadja epizoda faith-a koja je...teska
OK, nemojmo u offtopic!

Inače, ja takođe nisam pustio nijednu suzu ali to je već stvar šovinističkog vaspitanja. Definitivno se radi o priči koja ne pušta tako lako.
jako tuzna i emotivna prica, caklile su mi se oci cijeli film, na kraju sam ipak pustio suzu, dvije... dugo cu ga pamtiti
jedan od 3 filma od Ghibli-a shto sam gledao ... jako me dirnuo film .. kao shto vec svi naglasili da je rec u tuznoj i emotivnoj prici .. samo da dodam ovo ostvarenje je must see
(2008-11-01, 17:43)ElemenT Wrote: [ -> ]samo da dodam ovo ostvarenje je must see

Definitivno

Anime je tužan, ali nema sumnje da se isplati pogledati
U ranku je s bilokojim dobrim ratnim filmom
pogotovo kad imash siblinga Sad
i iako je stariji brat ne bash toliko intelektualno nadaren klinac, ipak je klinac, i to je vanredna situacija i narvno zaplakah T_T
(2012-08-14, 20:58)S0sa Wrote: [ -> ]
(2012-08-13, 23:57)ZetaZaku Wrote: [ -> ]@S0sa Drugim recima, razmazen je bio. Beggars can't be choosers. Njegova je odluka bila sta ce uraditi sa kimonom i imao je svoj deo.
Ma izdrzali bi ceo rat na supi (iako su imali pravo na vise zbog prodaje majcinih kimonoa), vazi XD XD
Pa sta je bolje, jesti supu svakog dana ili ziveti mesec dana bez hrane? Lik je bio razmazeno dete i trazio je previse. Bilo je tesko vreme, zato je trebao da se uozbilji zbog svoje sestre, ne zbog sebe. On moze uraditi sta hoce svojim zivotom, ali je ugrozio i zivot svoje sestre svojim postupcima.

Posle Barefoot Gen i Glass Rabbit, upoznao sam malo taj period, i kontam da je svima bilo tesko. Ali Gen i Toshiko su davali sve od sebe, iako su imali jos vece muke nego sto je Seito imao. Gen je morao da nabavi hranu da bi nahranio svoju sestru (srecom je nasao posao TAKO STO GA JE TRAZIO), a Toshiko je par meseci zivela kod svoje tetke i radila je sta joj se govorilo. Mada dobro, pukla je posle nekog vremena zato sto je sama bila (za razliku od Seite koji je imao svoju sestru).

Sva tri naslova su jako slicna, i da nije odlicne rezije i crteza u Grave of the Fireflies, bili bi mnogo bolji. Svakako, sva tri filma su odlicna i vredna gledanja. Svaki film govori o tragediji, jedna u Hiroshimi, jedna u Tokiju, i jedna gde vec da je Grave of the Fireflies.
Pa sestra je zbog takve ishrane i krenula da slabi, kako god da okrenes tetka je jedva cekala da ih se otarasi. Od vode sa ukusom ne moze da se zivi XD (a da je nasao posao ili da je poceo da mesi hleb mi ne bi imali ovu diskusiju XD)
Taman cu da odgledam Gena i Glass rabbit, jedva sam se naterala i na Grave of the fire flies ali mi se svidja nacin na koji je prica izlozena.
Glass Rabbit jeste tuzan i tragican, ali nema isti efekat kao Grave of the Fireflies. Jeste tragican, ali nije toliko preuvelicano. A Barefoot Gen... Tu sam jedino imao problem sa atomskom bombom i istopljenim ljudima, tako da taj deo moze biti problematican nekima.

Nije naglaseno, ali na osnovu njene face (one dve fleke na obrazima) mi je delovala kao da je vec imala probleme sa ishranom i pre nego sto su otisli kod tetke. Ali njihova tetka bi im sto posto pomogla da joj se stanje pogorsalo kod njih. Ona bi im i tad pomogla da je Seita otisao sa Setsuko kod nje.

Pored svih ovih "sitnica" koje su mi zasmetale, meni je i dalje film odlican. Mada pitanje je da li bi bio toliko dobar da je neko drugi rezirao. Film je dobar zbog nacina na koji se prica pricala. Od pocetka se znalo da nema izlaza i da likovi nece dobro proci, pa smo ih gledali kako polako umiru bez ikakve nade. Mislim da bi film bio dosta slabiji da nije bilo onog prologa sa Seitom koji polako umire na zeleznickoj. Ceo film bi imao drugaciji efekat, i drugacije bi ga gledali. Ovako smo vec znali da ce Setusko da umre, i gledali smo je kako umire.

Mogao bih i igrani film da pogledam nekad, posto cujem da je bolji od animea, tako da verovatno vredi pogledati.

Nisam znao da ima i film, inace meni jedini detalj koji je zasmetao upravo ta pocetna scena gde vidimo da mali umire, da nije bilo tog detalja mislim da bi me anime jos vise sokirao, da je krenuo recimo od dela sa bombardovanjem i da nismo znali njihovu sudbinu imao bi jos emotivniji utisak na mene, ovako mi je jedino bilo diskutabilno sta je sa malom...mislim da je pouka ustvari kako ljudi zbog gluposti i ponekad nepotrebnog ponosa donesu pogresne odluke, u ovom slucaju stariji brat prilikom svadje sa tetkom...nisam jos gledao barfoot gen, planiram, mada retko koji film o tom periodu da je omasio do sada...
Pages: 1 2 3 4