AnimeOverdose Forum

Full Version: Hunter x Hunter 2011 remake
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Ovog i delom od Yu Yu Hakusho (mada su oni slicni). To je mozda i najmanje razlog sto nije bolji. Konacno sam se namolio da odgledam Shippuden do kraja i posle 5 epizoda, razmisljam da odustanem. Jedino sto me sprecava je to sto sam vec odgledao 300+ epizoda, mada se bojim da to prelazi u mazohizam. Big Grin
Naruto 9,50/10, Bleach 9/10, a najbolji šounen naslovi su One Piece i Dragon Ball sa 10/10.
Nema tamo zezancije, ko je jači jači je, a toliki broj kul negativaca još nigde nisam video. Tamo su likovi svojim znojem i radom došli do snage, a ne povuci pa mi ga i potegni, eto najjači si u animeu.

Ali dobro, reci mi onda tvoje mišljenje o Meruemu ili Hisoki? - Evo, oni su najzapaženiji likovi pa zato i pitam.
Ovaj na glavi kao da nosi šiptarsko keče ili šlem, ima rep i na vrhu žaoku, a ovaj drugi se nadraži na dečake koji su kao mladi talenti, a ovamo ispušta zvuke... zna se čega. I ja treba da gotivim takve likove?! Ma daj, kad vidim da neko stavi da mu je neko od njih dvojice omiljeni lik ikada u bilo kom naslovu, povraća mi se. Dobar je naslov i vuče da se gleda, ali mi je krivo što je odjednom krenuo u mračni kutak priče. To je trebalo postepeno a ne odjednom.
Nekako se i dalje nadam da trolujes, ali sve su manje sanse. XD
Nemam sad vremena, a i mrzi me, mada mi je jasno zasto ne gotivis negativce ovde kad je tebi vrh negativac onaj koji ima borbu od 10 epizoda i 13 power up-ova dok se to zavrsi.
Nacionalizam i homofobija..Hmm zasto me to ne cudi? Big Grin Nastavicemo drugom prilikom, vidim da ce biti zanimljivo.
Kako si zaključio da je u pitanju nacionalizam? A i da jesam to je moja stvar. Pre svega ja to nikada javno ne bih ispoljavao po forumima.
Što se tiče homića, stvarno se izvinjavam ako pripadaš toj populaciji, nisam mislio da te uvredim ili bilo koga drugog, ali meni je to odbojno.
Izvini što sam normalan. Smile

Idemo dalje... koji ark vam je najzanimljiviji?
Meni je prvi sa Čunin, ehmm... Hunter ispitima i sa Fantomskom Trupom.
Pa hunter ispiti su stariji od naruto ispita, to je jedna od teza koje ljudi cesto potezu kada pricaju da je naruto krao koliko je mogao.

Što se tiče najboljih arcova : Paukovi i Mravi.
Ne brini ne pripadam, samo nisam homofob. Nemam razloga da se toga bojim ili diskriminisem ljude zbog toga sto nisu ''normalni'' poput tebe. Inace nasalio sam se, a to i jeste tvoja stvar, tako da cemo sa tim zavrsiti ovde da ne idemo u off.

Yorknew City arc je i meni najbolji. Sto se tice ispita i poredjenja sa Narutom mislim da ti je to Youspawn objasnio vec.
(2015-06-09, 00:23)Nightwalker Wrote: [ -> ]Ali dobro, reci mi onda tvoje mišljenje o Meruemu ili Hisoki? - Evo, oni su najzapaženiji likovi pa zato i pitam.
Ovaj na glavi kao da nosi šiptarsko keče ili šlem, ima rep i na vrhu žaoku, a ovaj drugi se nadraži na dečake koji su kao mladi talenti, a ovamo ispušta zvuke... zna se čega. I ja treba da gotivim takve likove?! Ma daj, kad vidim da neko stavi da mu je neko od njih dvojice omiljeni lik ikada u bilo kom naslovu, povraća mi se. Dobar je naslov i vuče da se gleda, ali mi je krivo što je odjednom krenuo u mračni kutak priče. To je trebalo postepeno a ne odjednom.


volim Goku.a, no Meruem i Hisoka imaju tu neku dozu tajnovitosti u sebi, karakterno su i psihološki jači zbog čega uvijek nekako uspiju pobuditi zanimanje za svoj lik. S druge strane, Goku je čista snaga i to je to nekako zbog čega po meni lako padne u zaborav pored ove dvojice...

stoga, HxH 1:0 DB
Nema tu šta da se objasni. Znam da je manga starija godinu dana ali obojica su ujedno pisali i crtali u sličnom vremenskom periodu.
Koliko je samo Tagaši puta zastajao sa crtanjem jer je lenčuga dok je Kišimoto završavao svoje i pretekao ga.
Otkud znamo, možda je baš ovaj od njega to sve pokupio. To se ne zna, ali brzina je brzina... činjenica je da je Kišimoto jedini priznao ko mu je bio uzor dok drugi neće, jer bi se onda fanovi sprdali sa njima. Ali, ono što je očigledno se ne može opravdati.
Cak i da je bilo tako porediti Togashija i Kishimotoa je presmesno. Jedino sto je ocigledno je da je jedan od njih genije (poredeci ga sa drugim autorima shounen naslova), a drugi nije ni nadomak toga da bude smatran istim. Naravno to je subjektivna stvar, ali stvarno ne vidim kako bi neko stariji od 18 godina mogao reci tako nesto za Kishimotoa. U HxH uz klasicne shounen gluposti imas i stvari koje ga jasno izdvajaju od ostalih naslova istog zanra dok u Narutu to nije slucaj.
Da odgovorim na ono u vezi Meruema i Hisoke. One Peace nisam gledao tako da ne mogu da pravim poredjenje, ali DBZ jesam. Konkretno u DBZ znas ko je od koga jaci na osnovu toga sto to neko od likova naglasi. Pritom to traje dok neko od njih ne dobije/iskoristi power up i tu onda borba dobija novi pravac i tako nekoliko epizoda, dok Goku ne pobedi (malo je i Togashi uprskao u arc-u sa mravima i tu je vec pocelo nadjacavanje mocima i aurama i iznenadni power up, ali je ipak stilski bolje i ne traje citacu vecnost) . Uz to negativci su jako lose okarakterisani i o njima jedva da nesto i znamo, dok Meruema i Hiskou imamo priliku da bolje upoznamo. Generalno je u HxH dosta paznje posveceno negativcima i ima ih dosta vise nego dobrih likova uz protagoniste. Pratimo i njihov razvoj, a to su u DBZ (bar ono sto sam ja gledao, a to je do dela kad Goku pobedi Frizu) izostavili. Svodilo se na negativce gde drugi govore legende o njihovoj moci i svi ih se boje. Razgovor i polemisanje izmedju Meruema i Neteroa mi se jako dopalo, kao i sve to o toksicnosti ljudske vrste.
@Nightwalker: Naruto originalan? XD http://en.wikipedia.org/wiki/Jiraiya
Toliko o legendarnoj trojci. Pardon pa oni jesu legendarni, ali ne u Narutu XD Da ne idem dalje i trazim primere, jer je prakticno tako i za mnoge druge. A sto se tice dragon ball, on je isto to uradio samo sto je iskoristio kinesku pricu journey to the west
http://en.wikipedia.org/wiki/Journey_to_the_West
Tako da pre nego sto krenes da uzdises u nebesa te "velikane" o kojima pricas, malo se prvo informisi ili probaj da vidis nesto sto je ranije radjeno u anime industriji i slicno. HxH bi sigurno ispao mnogo bolji i po mom misljenju i taj ant arc bi bio kraci i anime bi nastavio da izlazi glatko i sa dobrim tempom koji je imao u ranijim arc-ovima da ovaj Togashi nije postao clan super heroja poznat kao "pause man" XD