AnimeOverdose Forum

Full Version: Hunter x Hunter 2011 remake
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Kontam ja da se Pitou plaši da ne izneveri kraljevo poverenje, al' na momente mi deluje preterano pokorno prema Gonu pa sam zato stekao dojam da ga se plaši XD

No, prezirem Komugi, taj lik služi samo da bi usporavao radnju... realno XD
Kad bi ti radio HxH uklonio bi sve ono što ga čini odličnim i napravio generični šonen. Kako to da ti se ne sviđaju te stvari koje HxH izdvajaju iz mase?

Komugi je lik koji je prvi put kralju pokazao da ima i sposobnih ljudi. Kralj je prošao kroz značajne promene tokom igranja one igre protiv Komugi.

Ti bi od kralja, lika koji može da izađe na bilo šta (star nekoliko dana, nenormalno jak, možda pomalo i zbunjen), napravio Cell-a iz DBZ, kreaturu koja iz nepoznatih razloga želi uništi svet. Umesto da malo realnije dočaraš njegov susret sa svetom, samo ga spawnuj negde i to u berserk mode-u i pusti da se pozitivci muče dok ga na kraju glavni lik ne uništi ultra jakom novom tehnikom. Ako to želiš, a iz prethodnih postova mi se čini da je tako, rewatchuj DBZ. XD
Togashi je po meni odlicno odradio sve od upada u zamak pa do sad. Kao sto sam vec bio rekao, celokupna prica od upada je kompletno razradjena, objasnjena svaka akcija i svako osecanje. Nije kao vecina genericnih shounen naslova gde svi znaju sta ko misli, te ostaje samo da se lemaju. Bas naprotiv- Ima dosta aktivnosti koje neprijatelji ne razumeju jedni o drugima, te preduzimaju pogresne reakcije (Pouf vs Morel npr). HxH je prilicno kompleksan naslov sto se toga tice. On ima savrsen balans izmedju psihologije i cistih borbi.

@Super Freshman- Izgleda nisi obracao paznju na pricu, specificno epizodu 116. To je po meni bila najbolja epizoda svih anime-a koju sam gledao u skorije vreme. Da si obratio paznju, video bi da je Gon hteo da posalje Pitou Bogu iza nogu, cak je i aktivirao Jajanken, ali ga je Killua zaustavio. Dva su razloga zbog kojih Gon ne napada Pitou:
1. Njegova misija je da odvoji Royal Guarda od kralja.
2. Ujedno i znatno vazniji razlog- Da vrati Kite-a u normalu, sto moze samo Pitou da ucini.
Kad ga je Killua podsetio na to, Gon je odlucio da ceka, jer sa time dobija i taoca, sa kojim moze da nabedi Pitou da spase Kite-a, i dobija na vremenu, sto je njegova misija.

S'druge strane, Pitou ima samo svoju misiju pred ocima (opet epizoda 116, sam pocetak). Ona ce da zastiti Komugi po svaku cenu, ne sme da rizikuje ni jedan jedini sekund i da stavi Komugi u opasnost. Zato je tako poslusna prema Gonu, mozes da kazes i uplasena.

Na kraju, naveliko se ne slazem da je Komugi tu da bi samo usporila radnju. Bas ovo sto je Vele naveo, Komugi je razlog zasto je Kralj poceo da se menja, i zasto je zaglavljen izmedju mrava i coveka. Ona je prva osoba koja je promenila Kraljevo misljenje ljudi od hrane do necega vise. Sta je to nesto vise, to je ono sto kralj hoce da sazna. Ako mislis da je ona tu da trosi vreme, sta da kazemo onda za vuka i hobotnicu?

Po meni, svi karakteri su ovde potrebni. Ako bi izbacili nekog ko trosi vreme, ovaj anime gubi na svom kvalitetu. Ova prica je dobra bas zato sto ima toliko karaktera, to je ono sto je cini kompleksnom.
@Vele: Ne, ja bih menjao samo Himera arc... Mislim da se i sam autor malo zahebao tu XD

Pa dabome! Nego šta nego da ga unište pozitivci(ne mora biti super tehnika)... Elem, pa što sam gledao 30+ epizoda, da mi narator prekida borbu, da se divim snagom neprijatelja i tome kako su pozitivci u totalno podređenoj situaciji... Odnosno iz svega viđenog nemaju ni promil šanse za pobedu! A vamo izgunuše boreći se! Plus na sve to, snaga volje kod Gona FTW! XD
Neću da rewotchujem DBZ XD ... jer se nadam da će se pojaviti Fantomska trupa i da će biti epic fajt! Pa ko preživi, preživi(naravno ovo je ravno ludosti haha)

@Dimitrije: Zašto toliko informacija, davljenja, gušenja radnje, prekidanja borbe... šta je tu odlično?... To što ostali šonen naslovi nisu po tom šablonu? Da ga razlikuje od drugih to jeste, da je to dobro-odlično... daleko od toga!
Pouf vs Morel - veliko razočarenje XD

Gledao sam pažljivo 116 epku tj. znam zašto Gon ne napada, ali opet kako može da veruje jednom podlom mravu? No, nema veze on mu veruje, ali opet uloga Komugi i njena ličnost "0"... Koliko god tu ona igrala bitnu ulogu u menjanju kraljevog razmišljanja i pogleda na svet ljudi, autor je nju ubacio čisto da se nešto dešava i kod kralja dok su Kilua i Gon trenirali, a Netero i družina čistili mrave... Em što su smarali sa njihovim "borbama", em što sad sprečava Pitou-a da se bori, a samim tim i Gona i ostale...
Hobotnica i Vuk takođe usporavaju radnju, ali par njihovih epizoda i mogu da oprostim... jer od njih se ništa i neočekuje haha
Koga god da su izbacili iz priče, ne bi izgubili na kvalitetu, čak mislim da HxH i nije "toliko" popularan koliko je mogao biti da se autor služio mom načinu razmišljanja Big Grin
Mislim ako se pojavi fantomska trupa sa Krolom i Hisokom, pa to će biti ludnica i onda praštam ove "propuste" Big Grin

Edit: I da, otkud Netero zna da je kralju zinulo dupe da sazna svoje pravo ime? XD
@Super Freshman- Ja mogu da napišem esej obrazlažući detljnije važnost svih likova i delova priče koje bi ti izbacio, ali bi to išlo u beskraj, jer ja i ti imamo drugačije ukuse kad se govori o anime-u (Seti se Steins:Gate thread). Tu si rekao da više voliš dinamičan šonen anime, što HxH definitivno nije, barem poslednjih 20 i kusur epizoda. Slažem se sa predlogom koji je Vele napravio, ako hoćeš akciju, pogledaj DBZ, po mogućnosti Kai jer je on nema filere. Inače, pošto imaš MAL profil, proveri po forumu, i tamo ćeš da vidiš koliko je HxH 2011 popularan.
Izvinite,da li mi se isplati da pocnem da gledam ovaj anime,posto sam citao vase postove i deluje mi zanimljivo?
^Definitivno. Ako hoces nesto malo starije, pogledaj originalni HxH, mada ja vise volim ovaj, to mi je jedan od omiljenih anime-a. Ovo ti spada u kategoriju Must-Watch.
Definitivno must watch, evo i ja ti predlažem da obavezno pogledaš. Anime
@Dimitrije: Ne moraš da pišeš esej obrazlažući detljnije važnost svih likova i delova priče JER narator to uveliko radi haha
... a to meni jako smeta... nisam debil, valjda ću i sam skontati dok gledam + zašto ponovo objašnjavati nešto? Pa "davili" su nas 30 i kusur epizoda, hoćemo fajt, a ne da razvlači sa pričom i radnjom od Kulina Bana do današnjih dana...
Šta hobotnici prolazi kroz glavu? Ma zabole me šta njemu i bilo kome drugom prolazi kroz glavu, hoćemo fajt, a ne da se sve borbe prekinu uz smaranje naratora ili da se završe kao borba između Pufa i Morela(jedna od najglupljih borbi što sam pogledao... može li se nazvati borbom?)

Veletov predlog je glatko odbijen jer sam gledao sve DB serije XD
Šteta što autor HxH kad je već kopirao, nije iskopirao suštinu DB-a, pa ko ga hebe fanovi zadovoljni.

Najvažnije od svega... popularnost...
Most popular pozicija 216 na MAL-u... Jako, jako slabo, tj. dobra je to pozicija(XD) ali iza... Naruta, DB-a, DBZ-a, Bleach-a, FMA, FMA:B, OP-a, Soul Eater-a, Fairy Tail-a, D.Gray-man-a... čak su svi ovi šonen naslovi u top 50 most popular... Elem, smešna pozicija za ovako dobar naslov, ali himera arc ga UNIŠTI, nebuloza arc... i to upravo iz razloga koje sam ja naveo...

@uxa00: Jašta, gledaj! ... isplati se do 75 epke XD Toungue
@Super Freshman- Ja nisam gledao popularnost, već rank pod All anime Toungue Tu je 14 Big Grin My mistake Big Grin

Ja ću uvek više da cenim razvitak likova od borbi. Meni borba ostavlja najbolji ukus tek kad je u pozadini potkovana sa pričom. Zato mi je Hajime no Ippo jedan od omiljenih šonen naslova, i zato mi se toliko dopada ovaj arc.

Iako ima elementa iz DBZ, Togashi ga ni izdaleka nije kopirao. U DBZ-u imaš ćisto, dugotrajno mlaćenje i bacanje super-ultra-turbo-mega tehnika. HxH, ponovo, pogađa ono što ja znatno više cenim-likova i priču. Zato i volim toliko ovaj anime. Pored sjajnog razvitka likova, koji potkivaju borbe, ovaj anime i nadoknađuje jedinu manu koju manga po meni ima-crtež. Doduše, kao što sam u Steins:Gate thread-u rekao, ja moj ukus ne mogu da prisilim ni na koga, mogu samo da iznosim atribute koje ovaj anime po meni poseduje. To isto važi i za tebe, to važi i za svakog.

PS. Cela misija Gona, Killue i cele ekipe koja je vršila invaziju sastojala se u tome da razdvoji RG od kralja. To se odnosi i na Morela. Njegova misija je da što više vremena kupi, ne da ubije Poufa, Da ne pominjem to što je bio oslabljen zbog silnih borbi pre finalne misije, plus što je sam išao protiv Poufa, iako je prvobitni plan bio da napadne sa Knovom. U suštini, to nije bila borba, to je bilo kupovanje vremena.