AnimeOverdose Forum

Full Version: Steins;Gate
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5
[Image: steinsgate.jpg]

Broj epizoda: 24
Žanrovi: naučna fantastika, triler, putovanje kroz vreme
Studio: White Fox
Godina: 2011

Quote:Steins;Gate is about a group of friends who have customized their microwave into a device that can send text messages to the past. As they perform different experiments, an organization named SERN who has been doing their own research on time travel tracks them down and now the characters have to find a way to avoid being captured by them.

Po mom mišljenju, jedan vrlo neobičan anime s obzirom da obrađuje temu s kojom se dosad nisam susretao u animeima, i ako još u obzir uzmemo da je glavni negativac SERN (zapravo CERN, ali da su to napisali, ovi bi ih najverovatnije, jelte, tužili) možemo da naslutimo da sve to vodi - ka teroriji zavere, što je u principu tačno, jer se stalno kroz anime provlači teorija da su oni vladari iz senke, ili bar budući vladari ( za one koji ne znaju šta je CERN, evo i linka CERN)
Radnja je po meni apsolutno fantastična, i anime mi je sve vreme držao pažnju. Sad, što se tiče likova, svaki je poseban na sebi svojstven način, dok mi je glavni lik legenda Big Grin Još da kažem da su animacija i crtež odlični i to bi otprilike bilo to. Topla preporuka za sve ljubitelje naučne fantastike, a i za one koji to nisu XD

Je l' gleda još neko ovo? Smile
Kako su napravili da je CERN negativac?? Oni su naučno istraživački institut Big Grin Ovo je izgleda ongoing serial
Ovo imam u planu vec neko vreme da gledam, ali cekam da se jos par epizoda nakupi, jer znam da cu da slistim dok si rekao keks Big Grin
Sto se tice SERN/CERN polemike, zavisi od grupe koja prevodi zaista, u svakom slucaju se ne trude nesto posebno da zamaskiraju o kom se institutu radi nego je verovatno u pitanju japanska sklonost da budu poliglote :sarcasm:. Bas sam sinoc gledao nesto gde je na lampi na kojoj je trebalo da pise ALERT, pisalo nesto tipa ELERT ili ALART, sigurno nisu stitili copyright tvorca tog sigurnosno sistema.

Nisam up to date sa trenutnim epizodama ali grupa od koje sam pratio (lagao bih kada bih rekao koja konkretno posto ongoing naslove skidam pa obrisem kako pogledam epizodu pa kasnije arhiivram) je prevodila kao CERN. Inace serija je dosta dobra, rade pojedinci koji su radili na Texhnolyze projektu koji vazi za tezi mindfuckery kao sto je vecini poznato verovatno.

Dosta referenci ima na prave urbane legende, bavio sam se time ranije pa sam se nasmejao na pomen pojedinih a za neke sam i sam prvi put cuo. John Titor, legendarni IBM prototip itd. itd. Main selling point od likova su svakako Okarin i naravno Makise Kurisu koja je lovely Love.
Zvuci zanimljivo. Sve sto ima veze sa putovanjem kroz vreme mora biti dobro. Big Grin Stavicu na plan to watch list, mada sumnjam da cu u skorije vreme uspeti da pogledam jer imam brdo plan to watch naslova.
Nemam volje da gledam ongoing naslove, osim ako je One Piece XD
Kada se snime sve ep sigurno ću pogledati.
Tok animea i prica uopste su mi idealni, tera te da se zamislis. Uzbudljivo je jako, ne secam se da li je bilo dosadnih delova. Sam pocetak mi je izuzetak jer je bio pomalo zbunjujuc i nisam istog trenutka ocekivala puno ali sam promenila misljenje brzo.
Svi detalji su spretno i smisleno isprepletani i uklopljeni tacno kako treba.

Animacija je jako dobra ali mi se crtez posebno svidja. Ljubitelj sam Huke-ovog dizajna.

Okarin je svojim ludilom doprineo trunku comic relief-a, prosto moras da volis njegove engrish izvale.
Kurisu je kul ali sam se zasitila pomalo tsuntsun-a. Jedina kritika bi bila bas to da je vecina likova stereotip. Otaku, trap, moe-moe-maid-nyan, tsun-tsun, friendly airhead (tuturu~). Moeka me je od pocetka do kraja iritirala ekstremno, Suzu mi je favorit.

Navukla sam se na opening, slusam ga od kad sam zavrsila s gledanjem redovno, dok na ending nisam ni obracala paznju, kao da ga ni nema.
Danas sluzbeno potvrdjeno da Film u japanskim kinima krece od 20 Aprila ove godine.
Btw trailer za film http://www.youtube.com/watch?feature=pla..._gCA4RP1Y4
^Pogledace se, pogledace se Smile
Treba mi preporuka za anime Steins Gate
Kakav je, o čemu se radi, da nije težak za moj uzrast?
Pages: 1 2 3 4 5