AnimeOverdose Forum

Full Version: Legend of Galactic Heroes
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4
Nisam znao da postoji TV serija LoGH Big Grin
Ja bih preporucio da se gleda datumom izlaska. Znaci prvo pogledas onaj film, Legend of Galactic Heroes: My Conquest is the Sea of Stars, pa onda nastavis sa OVA-om od 110 epizoda. Posle te OVA-e gledas one Gaidene. Redosled je nebitan.
Ova genijalnost nebi smjela biti toliko nepopularna... makar sam se odavno odvojio od modernog drustva tako da iskreno nebih znao...
Uh, konacno ga zavrsih i to dvaput jer sam ga rewatchovao po sezonama i mogu reci, da me je ovaj anime oduvao na dvocifren broj mesta. Najkompleksnija prica koji sam ikada video, ne samo u animiranoj formi, vec i uopsteno jer je sama prica prosto velicanstvena sa veoma razvijenim svetom. Kao sto vec rekoh, scenario je fenomenalan u svakom smislu te reci, toliko neocekivanih stvari koje su me doslovno oduvale, uz odlicnu povremenu simboliku, prelepe osvrte na filozofiju i fantasticne dijaloge. Ali, ovaj anime ne bi bio to sto jeste, da nema toliko fenomenalnih likova koji su pre svega realisticni i ponasaju bas onako, kako bi se ponasali i mi sami. Bas zbog tog segmenta sam i navijao potajno za Alijansu jer je u njoj bio najjaci anime lik ikada - Yang Wenli. Lik je prosto genije, a uz to i veoma cool, opusten, duhovit i pre svega, relativno pravedan. Prosto...moj omiljeni lik iz anime sveta, pa i sire. Naravno, iz Alijanse sam jos voleo i Dusty Attenborougha i Olivier Poplana jer su mi uvek izmamili osmeh njihovim dijalozima i delima. Sto se tice Imperije, ubedljivo mi je najjaci lik bio Paul von Oberstein, mada je i Oskar von Reuenthal bio veoma dobar lik. Bas mi se dopala ta hladnokrvnost, ne pokazivanje emocija, stalno razmisljanje Paul von Obersteina jer volim da vidim te hladne i uz to vreme veoma lojalne likove. Svakako, sve je to lepo, to jest na perfektan nacin ukopio i izrezirao Ishiguro Noboru i na to mu puno hvala. Stvarno, ne samo najbolja stvar koju sam pogledao ikada, vec i "okusio" u bilo kom vidu umetnosti. Prosto..ovaj anime je imao sve: sasvim dobru akciju, prelepu i jaku dramu, nenapadnu romansu, perfektno nadmudrivanje i taktike, fenomalne likove, odlican soundtrack i sasvim dobar stil i dizajn likova. I da...ubedljivo najbolji prikaz civilnih ratova, kao i ratova i sami ljudih koji su ucestvovali u njima. Posebno me je odusevilo to, sto u ovom anime-u, uopste nema dobrih i zlih, vec su svi u neku ruku dobri, uz fantastican prikaz dva potpuno razlicita politicka sistema, uz odlicnu kritiku celokupune istorije i drustva. Sve u svemu, ovaj anime je jednom recenicom: remek-delo nad remek-delima medju svim remek-delima.

100/10

Humans were drinking alcohol five-thousand years ago, and we're still drinking it now. Alcohol is humanity's friend. Can I abandon a friend?

^Hehe isti sam utisak i ja imao kada sam pogledao ceo, tako da te ne citiram od reci do reci Big Grin Oskar von Reuenthal i Oberstein omiljeni likovi u imperiji, a vamo kod ovih u federaciji Yang Wengli i Walter von Schenkopp Smile
Obično kada odgledam neki anime budem lenj da svoje mišljenje o istom podelim sa drugima, ali sada to nije slučaj... Big Grin
Razumem zašto ovaj anime nije toliko popularan ali isto tako razumem zašto je i tako dobro ocenjen..
Nije toliko popularan jer stvarno možete nešto naučiti iz njega, možete da shvatite neke stvari o životu, može vam se promeniti mišljenje o mnogim stvarima, stav i karakter takođe, a zna se da pametne i poučne stvari ljudi zaobilaze i posvećuju se kojekakvim glupostima i samo se (još više) zaglupljuju.. Big GrinD
Iskren da budem, nešto u meni je drugačije posle gledanja ovog remek dela sedme umetnosti..
Možda jedina stvar koja mi se nije svidela je što u nekim trenucima. čini mi se druga sezona, nisam mogao da baš najbolje pratim anime jer je prevod bio baš ''akademski'' tj. bilo je toliko meni nepoznatih termina i reči da sam non-stop morao da vraćam par sekundi unazad i da stopiram da bih shvatio šta je pisac hteo da kaže a mislio sam da mi je znanje engleskog jezika na zavidnom nivou..
Naravno sve se to u manjoj meri provlačilo do samog kraja ali nije uspelo da mi pokvari užitak... Big Grin
[spoiler]Smrt Janga Venlija me je baš pogodila jer sam potajno navijao za Alijansu tj. Izerlon ili ti Yang's Fleet ali dobro ipak se na kraju sve dobro svršilo, kraj je bio sasvim zadovoljavajući..
Znao sam tj. slutio sam da će Loengram da odapne čim je počeo da se razboljeva i svi smo znali da će doći do okršaja između Rojentala i njega jer je uvek bilo nekih naznaka...
Oberštajna do kraja nisam provalio, mislio sam da će svakog trenutka da učini nešto kako bi preuzeo vlast ali je na kraju ipak ispao good guy što me je jako prijatno iznenadilo.. Big Grin [/spoiler]
Da vam sad tu pričam tehničke detalje, nisam stručan, ali moj utisak je da je crtež tj. animacija, pesme i sve što uz to ide vrlo dobrog kvaliteta i da je sve na najvišem nivou...
Pogotovo mi se svidela ta animacija i crtež iz devedesetih..
U animeu je prikazana realna slika društva, korupcija, ima svega baš kao pravo, ponašanja ljudi za vreme rata, sve do detalja..
Do sad sam mislio da više volim kad ima više priče nego akcije ali posle ovog animea sit sam priče za neko određeno vreme.. Big Grin
Neko naredno vreme samo fajt!
Ne bih mu baš dao ocenu 10 ali jednu veoma jaku devetku kojoj fali još samo jedan korak do broja 10
Toplo ga preporučujem svima da ga pogledaju.. Smile)
http://haruhichan.com/wpblog/8846/legend...confirmed/ .. jel zna neko nesto o ovome,slucajno sam naleteo da planiraju remake LoGH-a ..
http://www.bg-anime.info/2014/02/legend-...-novu.html
Ne zna se nista posebno za sada. Svakako naslov koji mnogi od nas jedva cekaju Smile
Sve se nesto razmisljam da se uhvatim u jos jedan zeznut podvig, a to je da nakon One Piece uzmem da prevodim LOGH, jer mi spada u jedan od top 5 anime ostvarenja i verujem da ce zauvek ostati u toj listi, mada bice zeznuto raditi tajminge ako ne nadjem neku verziju u kojoj mogu extractovati titlove, tako da se jos uvek premisljam Smile
Nista stavicu da se skidaju epizode, pa cu videti sta i kako, mada i dalje ostaje fokus na One Piece tako da ce ovo biti ili nakon toga ili onako usputno po koju epizodu dok se ne zaukam kako treba, videcu. Tesko je prelomiti posto znam koliki je projekat u pitanju tako da videcemo da li ce biti ista od ovoga Smile
Pages: 1 2 3 4