Obično kada odgledam neki anime budem lenj da svoje mišljenje o istom podelim sa drugima, ali sada to nije slučaj...

Razumem zašto ovaj anime nije toliko popularan ali isto tako razumem zašto je i tako dobro ocenjen..
Nije toliko popularan jer stvarno možete nešto naučiti iz njega, možete da shvatite neke stvari o životu, može vam se promeniti mišljenje o mnogim stvarima, stav i karakter takođe, a zna se da pametne i poučne stvari ljudi zaobilaze i posvećuju se kojekakvim glupostima i samo se (još više) zaglupljuju..

D
Iskren da budem, nešto u meni je drugačije posle gledanja ovog remek dela sedme umetnosti..
Možda jedina stvar koja mi se nije svidela je što u nekim trenucima. čini mi se druga sezona, nisam mogao da baš najbolje pratim anime jer je prevod bio baš ''akademski'' tj. bilo je toliko meni nepoznatih termina i reči da sam non-stop morao da vraćam par sekundi unazad i da stopiram da bih shvatio šta je pisac hteo da kaže a mislio sam da mi je znanje engleskog jezika na zavidnom nivou..
Naravno sve se to u manjoj meri provlačilo do samog kraja ali nije uspelo da mi pokvari užitak...

[spoiler]Smrt Janga Venlija me je baš pogodila jer sam potajno navijao za Alijansu tj. Izerlon ili ti Yang's Fleet ali dobro ipak se na kraju sve dobro svršilo, kraj je bio sasvim zadovoljavajući..
Znao sam tj. slutio sam da će Loengram da odapne čim je počeo da se razboljeva i svi smo znali da će doći do okršaja između Rojentala i njega jer je uvek bilo nekih naznaka...
Oberštajna do kraja nisam provalio, mislio sam da će svakog trenutka da učini nešto kako bi preuzeo vlast ali je na kraju ipak ispao good guy što me je jako prijatno iznenadilo..

[/spoiler]
Da vam sad tu pričam tehničke detalje, nisam stručan, ali moj utisak je da je crtež tj. animacija, pesme i sve što uz to ide vrlo dobrog kvaliteta i da je sve na najvišem nivou...
Pogotovo mi se svidela ta animacija i crtež iz devedesetih..
U animeu je prikazana realna slika društva, korupcija, ima svega baš kao pravo, ponašanja ljudi za vreme rata, sve do detalja..
Do sad sam mislio da više volim kad ima više priče nego akcije ali posle ovog animea sit sam priče za neko određeno vreme..

Neko naredno vreme samo fajt!
Ne bih mu baš dao ocenu 10 ali jednu veoma jaku devetku kojoj fali još samo jedan korak do broja 10
Toplo ga preporučujem svima da ga pogledaju..

)