AnimeOverdose Forum

Full Version: X-men anime
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
[Image: x-men.png]

Tip serije: TV
Broj epizoda: 12 (još uvek izlazi za sada ima 5 ep)
Žanr: Akcija
Godina: 2011

Anime počinje borbom X-men-a sa U-men organizacijiom (ljudi bez moći koji ubijaju mutante i kradu njihove moći). Na kraju borbe Jean gine (ovo nije spojler jer se dešava u prva 3 min) i X-men tim se raspušta a Xavier-ova škola se gasi. Posle godinu dana Xavier dobija poziv od svog prijatelja iz Japana (Tohoku region) koji ga moli da pošalje tim jer je nestala njegova ćerka koja je mutan. Xavier ponovo formira X-men tim (Beast, Cyclops, Storm, Wolverine) i šalje ih u Japan. Po njihovom dolasku otkriće da je u Tohoku regionu u poslednjih godinu dana nestalo na desetine mutanata i da U-men tamo ima tajnu bazu.

Vrlo prijatno sam se iznenadio sa X-men anime pogotovo posle gledanja Iron Man-a (batalio na 5-6 ep, teški fail) i Wolverine-a (batalio na 2 ep pošto mi se ne sviđa kako je Wolverin urađen XD).
Što se tiče izgleda likova i njihovih karaktera anime je dosledan svom stipskom izvoru. Takođe priča je dosta zanimljiva. Za sada sam pogledao 4 ep. Epizode se direktno nastavljaju jedna na drugu i čine jednu veliku dosta zanimljivu priču. Šteta što će biti samo 12 ep.

Ovaj anime je obavezan za sve X-men fanove a i svakog ko voli akcioni anime sa zanimljivom pričom.

http://www.youtube.com/watch?v=bWZTACASuWE

http://www.youtube.com/watch?v=T2jTogBrW...re=related
Ja volim Marvel, ali mi se ne svidja sto su poceli da prave anime naslove sa Marvelovim radovima.
Pogledao sam prvu i drugu ali ne svidja mi se tako sam ga batalio...marvel nastavlja da me nervira XD
Sve je to cool, ali zasto bi neko gledao vec nesto sto je milion puta sazvakano, samo u anime style-u? A i pritom, 12 epizoda je malo za X-men.
Onaj ko hoce superhero anime, nek gleda Tiger & Bunny iz ove sezone.
Kako sažvakano? X-Men-i imaju mali milion serijala/generacija. Uvek su likovi isti ali su priče drugačije. Ovu priču što anime priča nigde nije viđena. Nije ovo remake neke stare priče. Sve zavisi od priče bolje da anime ima 12 dobrih epizoda nego sa filerima i smarajućom razvučenom radnjom da ima 24.
U ostalom nije ovo anime o X-Men sagi pa da se upoznajemo sa likovima, gledamo njihov razvoj, nego se kreće od pretpostavke da se zna sve o njima (niko od njih neće dobijati nove moći ili napredovati u bilo kom smislu) i ovo je priča o samo 1 njihovom zadatku (misiji) a 12 ep je i više nego dovoljno da se ispriča taj 1 zadatak.
gledam...(odgledao sam i IronMan i Wolverine)...i X-Men je mnogo bolji od prethodnih Marvelovih animea...jedva cekam kakav ce biti Blade anime Big Grin
mozda su ipak trebali Spiderman-a XD
Mislis da nece... Ako vide da se ovo ispali nista nece biti izostavljeno..
Pre godinu dve u kompletu su naručene 4 anime od 12 ep: Iron Man, Wolverine, X-Men i Blade. Kontam da će Blade biti najbolji. Takođe ni jedan od ovih anime ne pokazuje nastanak i razvoj lika nego se samo ubacuje u neku njegovi priču kada je heroj u svom možemo reći zenitu.

Do sada od heroja na anime fazon ima ako se ne varam još jedino i Batman: Gotham Knight (dugometražni anime) ista kuća (Madhouse Studios) je radila kao i ova 4 od po 12 ep. Meni je Batman ispao neviđeno piiiiiiiiiii Sad Očekivao sam da će i ova 4 isto biti neviđeno piiiiiiiiiii u šta su me Ironman i Wolverine uverili ali su uspeli ako je suditi po prvih 5 ep da od X-Men naprave dosta dobar anime.

Da li će i posla ova 4 biti još Marvel i DC heroja anime naslova... hmmm... vrlo moguće. Jbg naručuju Ameri, vrte anime velike pare u USA pa što smišljati nove stvari kada oni već imaju brdo svojih heroja.
Imaju X-men dosta stripova, ali ima dosta stvari o njima i u drugim medijima kao sto su filmovi, crtani filmovi i serije, knjige i video igre. Ne vidim neku izrazitu potrebu da se treba odraditi i anime verzija. Uostalom, koliko se ta jedna misija razlikuje u odnosu na ostale stvari koje su bile u prethodno navedenim stvarima? Dunno, moguce da je i to sto nisam neki fan Marvela izuzev Deadpool-a.
Na Batmanu su radili Production I.G, Studio 4C, Bee Train i Madhouse, i po meni je ok ispalo. Svidelo mi se sto su price radjene od razlicitih autora, odradjene u njihovom stilu, sa razlicitih pogleda. Tu su jos Ninja Kornjace, to je tek nevidjeno lose Big Grin.
I anime ne vrte velike pare u USA koliko u svojoj domovini.