AnimeOverdose Forum

Full Version: Psychic Detective Yakumo (Shinrei tantei Yakumo) [zavrseno]
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
[Image: 0027-Yakumo.jpg]
Tip serije: TV
Broj epizoda: Ongoing (13?)
Žanr: Natprirodno, fantazija, horor
Studio: Bee Train
Godina: 2010
Fansub grupa: Nordkohl

Psychic Detective Yakumo (Psihički (spiritistički) detektiv Jakumo) je priča o studentu po imenu Sajtou Jakumo koji je rođen s očima različitih boja. Njegovo crveno, levo oko, daje mu specijalne sposobnosti da vidi duhove (duše). On veruje da su oni vezani za zemlju zbog određenih uzroka, i da jednostavnom eliminacijom tih uzroka, oni mogu da počivaju u miru. Nakon što ga Ozava Haruka zamoli za pomoć, njih dvoje kreću zajedno u istragu.
(Opis preuzet sa AniDB.net)

Samo da napomenem da neće biti isti slučaj kao sa Shiki, jer sam ovog puta krenuo na vreme da prevodim, imam već podešene tajminge i celu nedelju da prevodim, tako da sigurno očekujte redovno prevode. Smile

I šta mislite, da li da prevodim kao psihički ili kao spiritistički detektiv?

(I slobodno nek administrator preuredi ovaj moj post i nek' stavi sliku, ja sam sve živo pokušao i neće)
Možda Vidoviti? Psihički je nešto drugo, spiritistički mi je bezze...
Ili možda "detektiv natprirodnog/spiritualnog/duhovnog"?
Detektiv za natprirodno.
"She said you're psychic..." Prema ovoj rečenici narealnije mi izgleda vidovnjak (vidoviti), znači ono što je Perin rekao.
Vidoviti je najbolje posto se psychic najcesce prevodi kao vidovnjak.
za sliku, moj savet, po n-ti put Undecided
napravite nalog na recimo photobucket.com sajtu, skinete sliku doticne serije sa recimo anidb.net sajta, okacite sliku na svoj pb nalog i onda lepo dobijete img tagove za sliku i pejstujete ih u post, ili prosto dodate rucno
Code:
[img]link slike[/img]
nikakva druga mudrost Wink
Ma znam ja kako da postavim, čim sam uspeo i za KHR i za Shiki, nego sad nešto neće, ne znam šta mu je.... Otišao sam na AniDB.net, zatim desni klik, kopiraj URL adresu slike, lepo umetnem adresu između [img] i [/img], al' neće pa neće.
ali postoji google... Ne mora anidb XD
to je zato što anidb ne dozvoljava hotlinkovanje, ali kao što reče Darth Vader tu je google
Pages: 1 2