AnimeOverdose Forum

Full Version: Hiljadu origami ždralova
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7
Mislim da je većina vas, naručito oni koji prate Code Geass, poznaje legendu o hiljadu origami ždralova. Naime; Legenda kaže da bilo ko ko napravi hiljadu ždralova od papira ima pravo da zaželi želju, koja će mu se garantirano ispuniti. Najčešće želje su dug i sretan život, ozdravljenje od bolesti ili povrede. Oni koji naprave hiljadu ždralova pokazuju svoju strpljivost i koncentraciju, te zaslužuju nagradu. Ždralove je najbolje spojiti žicom.

Interesuje me da li bi se vi usudili početi praviti toliku perad od papira. Kako mi je Hani-chan (Love) u subotu spomenula tu legendu, palo mi je na pamet da će sada škola, te da ću trebati raditi nešto na dosadnom časovima, tako da sam se odlučio na pokušaj pravljenja svih tih ždralova.

Šta vi kažete na to?
ja te podržavam a i malo poslikaj kad ih napraviš da vidimo kako izgleda, a čuj možda i budeš ima pravo na jednu želju i još jedna stvar - uvijek je dobro zabušavati u školi XD
ma nije to iz code geassa nego je to neka stara japanska legenda il nes, u biti cuo sam za to vise puta ali kad bi i htio sam napravit nemam pojma od kud bi poceo. druga stvar - jel moras sacuvat sve te ždralove il ih mozes i bacit nakon sta ih napravis, nije bas svejedno jer di ces sve te zdralove cuvat a da se ne uniste. treca stvar - cak i da ih napravis 1000 nec nis dobit jer je jednostavno receno kontra zdrave pameti, u biti jedino sta ces moc s tim na kraju je nalozit vatru Smile.

ali bilo bi ok znat napravit tog zdrala, jednog ne 1000 Smile.
Frog Herimt pa on je i rekao da je to stara Japanska legenda koja se između ostalog pojavljuje u Code Geass-u.Prvi put sam za ovu legendu čuo u Velikom bratu,kad su ukućani imali zadatak da naprave 1000 ždralova ali ne sećam se koliko ima je taj zadatak trajao dana,samo se sećam da su ga položili.Koji ja te podržavam,makar pokušaj i ako ništa ne bude barem si naučio da praviš ždralove od papira.
@ Frog_Hermit:
Ma imam dovoljno prostora da ih povješam, ionako je rečeno da bi se trebali zakačiti žicom, jedan za drugi. Ima nekoliko slika na Wikipediji kako to sve izgleda. A meni je fino za opuštanje i smirivanje živaca. A nije ih uopšte teško napraviti. Naučio sam napamet nakon drugog ždrala Anime

@Maxis:

Hvala za podršku. Barem si me poštedio objašnja vezano za Code Geass. A da rekla mi je jedna prijateljica kad sam spomenuo ždralove da je to bilo u VB-u.
Obavezno nam reci da li ti se ispunila zelja da znamo i mi drugi da se zaukamo...proveri da li za 2000 moze dve zelje ^_^
(2008-08-31 23:43)Eleran Wrote: [ -> ]Obavezno nam reci da li ti se ispunila zelja da znamo i mi drugi da se zaukamo...proveri da li za 2000 moze dve zelje ^_^

Vidjećemo za jedno mijesec dana XD
Jashin i ja smo već počele, ali smo nakon 200- injak stale jer nismo imale više vremena...
Mogle bi ponovo nastaviti s tim 'projektom' Anime
Ja sam to čula u onoj knjizi "Sadako hoće živjeti" ,to sam odavno čitala ,ako se dobro sjećam... Anime
Go Koji! Go Koji! Go Koji! Big Grin ja te podrzavam...nisam cula za tu legendu ali zvuci lijepo...Anime
Pages: 1 2 3 4 5 6 7
Reference URL's